300 هزار تومان تخفیف اولین خرید عینک " کد تخفیف: First " تمام عینک‌های سایت موجود و قیمت‌ها به روز می‌باشند.

مقالات

اجزای تشکیل دهنده عینک | با آناتومی عینک آشنا شوید

اجزای تشکیل دهنده عینک

عینک‌ طبی نوعی وسیله برای اصلاح بینایی هستند. عینک‌های اصلاح بینایی، یا عینک‌های اپتیکال، دارای نسخه یا قدرتی بر روی لنزها هستند تا به تصحیح خطاهای انکساری مانند نزدیک‌بینی یا دوربینی کمک کنند. عینک‌ها همچنین می‌توانند بدون نسخه باشند، به این معنی که بینایی را تصحیح نمی‌کنند و نسخه‌ای ندارند، اما در صورت اعمال پوشش یا فیلتر روی عدسی، مانند رنگ برای محافظت از آفتاب و اشعه ماوراء بنفش، می‌توان از آن‌ها برای محافظت از چشم استفاده کرد.

لنزهای عینک‌ها را می‌توان از شیشه یا پلاستیک ساخت. فریم از مواد مختلفی مانند استات، تیتانیوم و فلزات دیگر ساخته شوند و در اشکال، اندازه‌ها و رنگ‌های مختلفی موجود هستند. اجزای تشکیل دهنده عینک شامل لنزها، فریم، پل، لولاها، پیچ‌ها، دسته‌ها، قسمت‌های انتهایی، فریم، پدهای بینی، نوک دسته‌ها، پرچ‌ها و نوار بالایی است. بخش‌های عینک ممکن است بسته به سبک یا طراحی متفاوت باشند. به عنوان مثال، همه عینک‌ها دارای پرچ یا نوار بالایی نخواهند بود، اما به طور کلی شامل بقیه بخش‌های ذکر شده خواهند بود.

قسمت های مختلف عینک چیست؟

اجزای تشکیل دهنده عینک از جمله لنزها، فریم، پل، لولاها، پیچ‌ها، شقیقه‌ها، قسمت‌های انتهایی، لبه‌ها، بالشتک‌های بینی، نوک شقیقه‌ها، پرچ‌ها و نوار بالایی وجود دارند. قسمت های مختلف عینک و عملکرد آن ها در زیر ذکر شده است.

  • لنزها: لنزها به شیشه یا پلاستیکی اطلاق می‌شوند که در فریم عینک، جلوی چشم قرار می‌گیرند و باعث اصلاح دید و محافظت از چشم می‌شوند.
  • فریم: فریم به ساختار یک عینک اطلاق می‌شود که دور عدسی‌ها را احاطه می‌کند و دسته ها، شقیقه‌ها و پل بینی را شامل می‌شود.
  • پل: پل یا پل بینی یک عینک به بخشی از فریم اطلاق می شود که روی بینی قرار می گیرد و مانع از لیز خوردن عینک از روی صورت می شود.
  • لولا: لولاها قطعات منحنی در کنار فریم هستند که بازوها را به لبه فریم متصل می کنند. به عبارت دیگر، لولا ها امکان باز و بسته شدن بازوهای عینک را فراهم می‌کنند.
  • پیچ ها: پیچ های فریم عینک در داخل لولا قرار دارند.
  • بازوها: بازوها، که به آن‌ها “بازوهای عینک” نیز گفته می‌شود، دو قطعه از فریم‌ عینک هستند که پشت گوش‌ها قرار می‌گیرند و به لبه‌ی فریم‌ متصل می‌شوند.
  • قطعات انتهایی: قطعات انتهایی، قطعات کوچک فلزی یا استاتی هستند که به کناره فریم‌ عینک متصل می‌شوند و به اتصال دسته‌های عینک به عدسی‌ها کمک می‌کنند.
  • لبه: لبه فریم‌ عینک به ساختار اطراف عدسی اشاره دارد که آن ها را در جای خود نگه می دارد.
  • پدهای بینی: پدهای بینی دو قطعه دایره‌ای شکل هستند که در دو طرف بینی قرار می‌گیرند و به نگه داشتن فریم عینک روی صورت کمک می‌کنند.
  • تیپ‌های دسته: تیپ‌های دسته قطعاتی از جنس مواد مختلف، گاهی پلاستیک یا سیلیکون، هستند که در انتهای هر یک از دسته‌های عینک قرار می‌گیرند تا کمک کنند عینک در جای خود ثابت بماند.
  • پین: پین ها می‌توانند برای اتصال لولاها به فریم عینک استفاده شوند. همچنین، آن ها می‌توانند به صورت تزئینی به کار روند تا ظاهری خاص و زیبا به عینک ببخشند.
  • نوار بالایی: این میله، نوار یا برزی است که در بالای عدسی‌های عینک، بالای پل بینی، نصب می‌شود. این ویژگی معمولاً در فریم‌های عینک خلبانی (aviator) و برخی دیگر از طراحی‌های خاص دیده می‌شود و به عینک ظاهری متفاوت و مدرن می‌دهد.

۱. لنز

لنز یا عدسی عینک

عدسی‌ها به دو قطعه شیشه یا پلاستیک که در فریم عینک نصب شده‌اند و بر روی چشم‌ها قرار می‌گیرند، اشاره دارند. هدف از عدسی‌های عینک اصلاح مشکلات بینایی مانند نزدیک‌بینی (میوپیا)، دوربینی (هایپروپیا) یا آستیگماتیسم است، همچنین آن ها می‌توانند به عنوان عینک ایمنی، عینک آفتابی یا عینک بلوکنترل یا بلوکات برای محافظت از چشم‌ها استفاده شوند.

لنزهای عینک می‌توانند عدسی‌های طبی باشند، یعنی دارای نسخه یا قدرت خاصی برای کمک به دید بهتر فرد باشند، یا می‌توانند عدسی‌های پلانو باشند، به این معنی که هیچ نسخه یا قدرتی ندارند. عدسی‌های تجویزی می‌توانند عدسی‌های تک کانونی باشند، به این معنی که یک نسخه واحد برای تصحیح دید در آن وجود دارد، یا عدسی‌های دو کانونی که دارای دو نسخه برای تصحیح دید نزدیک و دور در یک عدسی هستند. همچنین، عدسی‌های عینک می‌توانند چند کانونی یا پیشرفته باشند، به این معنی که نسخه‌هایی برای تصحیح دید نزدیک، میانه و دور در یک عدسی موجود است.

عدسی‌ها می‌توانند در ضخامت‌های مختلف موجود باشند؛ هرچه نسخه تجویزی فرد بالاتر باشد، عموماً ضخامت عدسی‌ها بیشتر می‌شود. همچنین، عدسی‌ها می‌توانند پوشش‌ها و محافظت‌های مختلفی داشته باشند، از جمله فیلتر نور آبی، عدسی‌های پلاریزه، عدسی‌های فتوکرومیک یا عدسی‌های رنگی. در آرمانی ویژن، ما مجموعه‌ای از عدسی‌های مختلف را داریم، از جمله عدسی‌های اصلاح بینایی، عدسی‌های با شاخص بالا و پوشش‌های عدسی برای عینک آفتابی و محافظت از نور آبی.

۲- فریم

فریم عینک

فریم که از اجزای تشکیل دهنده عینک هستند به کل ساختار یک عینک شامل دسته‌ها، پل بینی، زائده‌های کناری و لبه‌ها اشاره دارد. فریم چیزی است که دور عدسی‌ها را احاطه کرده و آن‌ها را در جای خود نگه می‌دارد. فریم‌های عینک می‌توانند از مواد مختلفی مانند استات، تیتانیوم و فلز ساخته شوند. فریم‌ها را می‌توان بر اساس شکل آن‌ها، از جمله فریم‌های گرد، مستطیلی یا چشم گربه‌ای، طبقه‌بندی کرد. فریم‌ها همچنین بر اساس میزان احاطه کردن عدسی‌ها توسط فریم دسته‌بندی می‌شوند.

اگر هیچ فریم اطراف عدسی‌ها وجود نداشته باشد، این عینک‌ها بدون فریم هستند. همچنین عینک‌های نیمه‌فریم و فریم کامل وجود دارند. اگر علاقه مند بودید تا در خصوص فریم های عینک و مدل های جذاب آن بیشتر بدانید می توانید مقاله دیگر ما را با عنوان راهنمای انتخاب انواع فریم عینک را مطالعه کنید.

۳. پل

پل عینک

پل که به نام پل بینی نیز شناخته می شود، بخشی از فریم عینک و اجزای تشکیل دهنده عینک است که روی بینی قرار می گیرد و عینک را روی صورت نگه می دارد. عینک‌ها انواع مختلفی از پل بینی دارند؛ از جمله پل زین اسبی، پل سوراخ کلیدی و پل بینی کوتاه.

پل بینی زینی شکل طوری طراحی شده است که روی پل بینی قرار گیرد. این پل بینی با انحنای بینی مطابقت دارد و وزن فریم را به طور یکنواخت پخش می‌کند. پل بینی سوراخ‌کلیدی طوری طراحی شده است که روی دو طرف بینی قرار گیرد و در بالا پهن‌تر و در پایین باریک‌تر است.

فریم‌هایی با پل بینی پایین برای افرادی طراحی شده‌اند که پل بینی پایینی دارند. این فریم‌‌ها به طور کلی کمی پایین‌تر از فریم ‌های نعلکی یا کلیدی طراحی می‌شوند و ممکن است دارای پدهای بینی بزرگ‌تر و دسته‌های منحنی باشند. فریم عینک دو پل نیز وجود دارد که دارای یک پل روی بینی و یک پل اضافی روی ابرو برای اهداف زیبایی است.

آرمانی ویژن طیف وسیعی از عینک‌ها را با پل‌های بینی متفاوت برای شما ارائه می کند، بنابراین مشتریان می‌توانند فریمی را پیدا کنند که کاملاً متناسب با صورت خود باشد.

۴. لولا

لولا عینک

لولا در فریم عینک به قطعات منحنی اطلاق می شود که بازوهای عینک را به جلوی فریم ها متصل می کند و به شیشه ها اجازه باز و بسته شدن می دهد. انواع مختلفی از لولاها برای فریم‌ها وجود دارد که شامل لولای استوانه‌ای و لولای فنری می‌شود. لولای فنری به لولاهایی اطلاق می‌شود که دارای مکانیزم فنر انعطاف‌پذیر هستند و این امکان را می‌دهند که دسته‌های عینک‌ها بیشتر از زاویه ۹۰ درجه خم شوند، که باعث می‌شود عینک‌ها کمتر شکننده باشند. لولای استوانه‌ای، که به آن لولای پیچ نیز گفته می‌شود، به لولاهایی اطلاق می‌شود که با پیچ‌ها و استوانه‌ها متصل شده‌اند و یکی از رایج‌ترین نوع لولاهای عینک است.

۵. پیچ

پیچ عینک

پیچ‌ها در یک جفت عینک درون لولاها قرار دارند. لولاهای فریم هستند که به باز و بسته شدن دسته‌ها یا بازوهای فریم عینک اجازه می‌دهند. رایج‌ترین نوع پیچ‌هایی که برای فریم‌های عینک استفاده می‌شود، پیچ‌های استوانه‌ای و پیچ‌های چهارگوش هستند. پیچ‌های عینک را می‌توان برای کمک به تنظیم اندازه فریم تنظیم کرد.

۶. دسته

دسته عینک

دسته‌ها، از دیگر اجزای تشکیل دهنده عینک هستند که به آن‌ها بازوهای عینک نیز گفته می‌شود، بخش‌هایی از فریم عینک هستند که بر روی گوش‌ها قرار می‌گیرند و به نگه‌داشتن عینک بر روی صورت کمک می‌کنند. دسته‌های عینک می‌توانند اشکال و طول‌های مختلفی داشته باشند.

۷. قطعات انتهایی

قطعات انتهایی عینک

قطعات انتهایی بخش‌هایی از فریم عینک هستند که دسته‌ها را به عدسی‌ها وصل می‌کنند و در گوشه بالایی بیرونی فریم‌ قرار دارند. این قطعات معمولاً بخش‌های کوچک فلزی یا پلاستیکی هستند که از لبه عدسی بیرون زده و به اتصال عدسی به دسته‌ها کمک می‌کنند. قطعات انتهایی ممکن است رنگی باشند یا دارای ویژگی‌های تزئینی باشند.

۸. لبه

لبه عینک

لبه یا فریم عینک به بخشی گفته می‌شود که لنز را احاطه کرده و نگه می‌دارد. لبه فریم‌ها می‌تواند شکل‌های مختلفی داشته باشد، از جمله بیضی، گرد، مستطیلی یا چشم گربه‌ای، و همچنین رنگ‌های متنوعی داشته باشد. لبه‌های فریم عینک را همچنین می‌توان بر اساس میزان پوشش آن‌ها طبقه‌بندی کرد. تمام فریم‌ها، کل لنزها را احاطه می‌کنند. نیم فریم‌ ها تنها نیمی از لنزها، معمولاً قسمت بالایی را پوشش می‌دهند. همچنین بدون فریم‌ها وجود دارند که در آن‌ها لنزها مستقیماً به پایه‌ها و پل بینی متصل هستند.

۹. پدهای بینی

پدهای بینی عینک

از دیگر اجزای تشکیل دهنده عینک پدهای بینی هستند که قطعات کوچکی از مواد مانند سیلیکون یا لاستیک میباشند که در دو طرف بینی قرار می گیرند و کمک می کنند یک عینک روی صورت بماند. پدهای بینی جزئی از همه عینک ها نیستند و بیشتر برای عینک هایی با پل بینی کلیدی و عینک های پل بینی کوتاه استفاده می شوند. هدف از پدهای بینی کمک به قرار گرفتن ایمن و راحت‌تر عینک روی صورت است. انواع پدهای بینی برای عینک بر اساس شکل و جنس مورد استفاده طبقه بندی می شوند.

پدهای بینی اغلب از مواد شفافی مانند سیلیکون نرم ساخته می شوند، اما می توانند از لاستیک یا پلاستیک نیز ساخته شوند. پدهای بینی می توانند به شکل قطره، d، بیضی یا گرد باشند.

۱۰. قطعات انتهای دسته فریم یا سری عینک

قطعات انتهای دسته فریم یا سری عینک

سری عینک یا گوش‌گیرها، در انتهای دسته‌های عینک قرار دارند و کمک می‌کنند تا عینک پشت گوش‌ها و روی صورت باقی بماند. سری‌های عینک می‌توانند از ماده‌ای متفاوت از بقیه فریم عینک ساخته شوند، مانند پلاستیک یا سیلیکون.

۱۱. پرچ

پرچ عینک

پرچ‌های فریم‌عینک در گوشه بیرونی بالای فریم‌ قرار دارند و برای محکم کردن لولا به فریم‌استفاده می‌شوند. تعداد پرچ‌ها گاهی اوقات به دلیل نوع لولا متفاوت است. پرچ‌ها بسته به طراحی و مواد استفاده شده در فریم‌، گاهی اوقات می‌توانند تزئینی باشند.

۱۲. نوار بالا

نوار بالا عینک

یک نوار بالا به نوار یا قطعه‌ای اطلاق می‌شود که در بالای پل بینی در فریم‌عینک قرار دارد و به بالاترین قسمت فریم‌ متصل می‌شود. نوارهای بالا معمولاً در فریم‌ ‌های سبک خلبانی یافت می‌شوند. نوار بالا عمدتاً برای مقاصد زیبایی‌شناختی طراحی شده و بار فریم‌ را تحمل نمی‌کند، چرا که این وظیفه به عهده پل بینی یا پدهای بینی است که عینک را روی صورت نگه می‌دارند.

چگونه از عینک مراقبت کنیم؟

راه‌های مراقبت خوب از عینک شامل گذاشتن عینک در جعبه‌ی مخصوص، تمیز کردن آن با اسپری لنز و دستمال میکروفیبر، و برداشتن فریم با دو دست است. گذاشتن عینک در جعبه‌ی آن، به جای گذاشتن روی سر یا آویزان کردن از لباس، تضمین می‌کند که عینک روی زمین نیفتد یا به طور اتفاقی روی آن نشسته نشود که می‌تواند منجر به شکستن و خراشیدگی لنزها شود.

تمیز کردن عینک با اسپری لنز و دستمال میکروفیبر یکی دیگر از راه‌های مراقبت از عینک است. موادی مانند صابون، مایع ظرفشویی یا پاک‌کننده‌ی شیشه ممکن است به لنزهای عینک آسیب برسانند، پوشش آن را شل یا تحت تأثیر قرار دهند و در نهایت منجر به زنگ‌زدگی یا ایجاد شرایط غیربهداشتی روی سطح لنز شوند. پارچه‌هایی که میکروفیبر نیستند نیز ممکن است باعث خراش یا آسیب به سطح لنز شوند.

همچنین مهم است که با استفاده از هر دو دست عینک را از صورت بردارید. برداشتن عینک با یک طرف ممکن است منجر به انحراف دسته‌ها، شل شدن پیچ‌ها یا تغییر شکل دیگر در دسته‌ها شود.

مطالعه بیشتر: آموزش گام به گام روش صحیح شست و شو عینک

هر چند وقت یکبار باید عینک خود را تعویض کنید؟

عینک‌های شما باید زمانی تعویض شوند که نسخه شما تجدید می‌شود، که معمولاً هر دو سال یکبار است، یا زودتر از آن اگر احساس کنید بینایی‌تان تغییر کرده است. همچنین ممکن است بخواهید عینک‌ها را تعویض کنید اگر شکسته شده‌اند یا می‌خواهید سبک جدیدی از فریم‌ها را امتحان کنید. توصیه می‌شود که افراد هر دو سال یکبار یا طبق نظر اپتومتریست یا چشم پزشک خود تست چشم انجام دهند. با این حال، تعداد دفعات تست چشم ممکن است به سن، سلامت و شرایط زمینه‌ای مانند دیابت نیز بستگی داشته باشد.

تست‌های چشم بخش مهمی از حفظ سلامت چشم و مراقبت از بینایی است زیرا به اپتومتریست این امکان را می‌دهد که ساختارهای چشم را ارزیابی کرده و تغییرات بینایی را پیگیری کند. اگر بینایی شما تغییر کرده و به نسخه جدیدی نیاز دارد، زمان مناسبی برای تعویض فریم‌ عینک خواهد بود.

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
    سبد خرید فروشگاه
    برای پیدا کردن محصولات خود شروع به تایپ نام آن کنید...
    Image
    Image
    فروشگاه
    0 مورد سبد خرید